Filmare nunta: 4 din cele mai bune obiective pentru filmare

filmare nunta

Filmezi o nunta si nu esti sigur de ce echipament ai nevoie? Arunca o privire la 4 din cele mai bune optiuni de obiective pentru a realiza o filmare nunta perfecta.

Pentru orice video de nunta vrei sa ai cateva obiective diferite la dispozitie cu care sa lucrezi. De fapt, daca porti toate obiectivele la tine, cel mai bine e sa le schimbi pe tot parcursul zilei. Obiective ce merg bine la ceremonie pot fi nepotrivite pentru receptie. Pe parcursul zilei vei dori sa captezi multe detalii complicate: cadre largi precum exteriorul hotelului, bisericii sau sala, pana la detalii ca inelele si butonii. Nu exista un obiectiv magic care sa capteze la fel toate aceste lucruri, asa ca mai jos gasesti cele 4 obiective de care ai nevoie pe tot parcursul evenimentului.

Obiectivul de 35mm este un obiectiv cu unghi larg si este perfect pentru filmare nunta. Faptul ca este compact ajuta pe toti cei aflati in fata camerei sa fie ei insisi. Lumea tinde sa nu fie foarte intimidata de acest obiectiv. Inaintea ceremoniei poti folosi acest obiectiv pentru a filma intreaga incapere in care au loc pregatirile miresei. Este perfect pentru a capta multe actiuni ce au loc in acelasi timp.

Pe timpul ceremoniei acest obiectiv este minunat pentru stabilirea atmosferei din timpul juramintelor. Ajuta la incadrarea scenei, permitandu-ti sa te concentrezi pe poveste. La receptie este potrivit pentru a filma intrarea musafirilor si a mirilor. Acelasi lucru este valabil pentru primul dans si dansurile parintilor si nasilor. Avand capacitatea de a surprinde si multimea de invitati zambind sau plangand poti duce o filmare nunta la un alt nivel.

Obiectivul de 50mm este perfect pentru fotografi si videografi deopotriva. Este un obiectiv incredibil de versatil. Pentru a capta cele mai bune compozitii si cadre, nu trebuie decat sa faci cativa pasi inainte sau inapoi. Obiectivul de 50mm este minunat pentru surprinderea tuturor acelor scene sincere din timpul pregatirii miresei, rasetele si bucuria invitatilor. Nu este atat de larg ca cel de 35mm, ceea ce poate fi mai putin benefic daca lucrezi in spatii mici – cum ar fi o camera mica de hotel.

La sala, obiectivul de 50mm poate capta detalii grozave precum mesele, tortul, toasturile, cardurile de masa. Obiectivul de 35mm este perfect pentru surprinderea cuplului si invitatilor sarbatorind pe fundal, iar cel de 50mm te va ajuta sa concentrezi totul pe miri.

Obiectivul de 85mm este perfect pentru filmarea in stil jurnalistic si este unul dintre cele mai populare pentru surprinderea portretelor. Unul din cele mai bune motive pentru a folosi acest obiectiv este faptul ca are capacitatea de a filma foarte bine in cadre cu lumina slaba. Este mai usor sa lucrezi de la distanta si sa poti pastra imaginea curata pe timpul receptiilor cu lumina difuza. Este fantastic pentru captarea dansurilor si este opusul obiectivului de 35mm. In loc sa surprinda in cadru mirii si invitatii, obiectivul de 85mm va incetosa fundalul pentru a capta imagini grozave cu mirii. Pe timpul receptii reda un bokeh excelent.

Presimt ca orice videograf iti va spune ca acesta este obiectivul perfect pentru orice, dar de fapt este bun doar pentru ceremonie. Daca filmezi multe nunti mari, obiectivul 70-200mm este esential pentru ca vrei sa fii sigur ca ai un obiectiv cu stabilizarea imaginii. Obiectivul acesta te va ajuta sa te ascunzi in spate si sa treci neobservat. Poti surprinde si cadre de aproape sau poti da zoom out pentru a capta intreaga petrecere.

Obiectivele de mai jos nu sunt cele mai bune pentru filmarea nuntii dar sunt minunate din anumite puncte de vedere.

Daca folosesti steadicam sau glidecam, obiectivul de 14mm este util pentru ca nu vei fi nevoit sa ajustezi focus-ul la nesfarsit. Cele mai multe obiective de 14 mm au o distanta hiperfocala de 1m, deci poti sa te apropii foarte mult sau sa te retragi fara sa ai nevoie de ajustare a focusului.

Daca planuiesti sa surprinzi cadre de detalii, precum verighetele sau rochia, obiectivul de 100mm este senzational. Vei capta mici detalii fantastice, dar cam asta e singurul motiv pentru vei folosi acest obiectiv. Va sta in geanta ta pe tot restul zilei.

Daca doriti sa vedeti diverse exemple de filme de nunta puteti accesa portofoliul nostru sau ne puteti contacta direct prin intermediul formularului de contact.