Filmari nunti: Cum alegi muzica potrivita

filmari nunti

Deja ai filmat iar editarea e aproape de final si videoul de nunta prinde contur. Insa, cum ramane cu muzica? Gaseste muzica potrivita pentru filmari nunti urmand sfaturile de mai jos.

Editarea unei filmari nunti este similara cu editarea unui documentar. Sute de cadre din diferite unghiuri, iar tu trebuie sa gasesti cea mai buna modalitate de a le prezenta. Trebuie sa stii ce fel de poveste vrei sa spui si apoi sa faci un rezumat. Tine cont de urmatorii 4 pasi atunci cand alegi muzica pentru un video de nunta.

Cea mai importanta parte este gasirea muzicii ce se potriveste cu gusturile cuplului. In caz contrar, risti ca realizarei acelei filmari nunti sa nu fie pe placul mirilor. Ca in cazul oricarui alt produs, satisfactia clientului trebuie sa fie prioritatea ta numarul unu. Sunt cateva modalitati de a afla gusturile mirilor. Cea mai usoara metoda este sa ii intrebi. Cand te intalnesti pentru prima data cu mirii, intreaba-i ce le place si ce nu. Afla ce genuri de muzica prefera sa asculte. Asculta hituri pop? Sunt fani indie folk sau hip-hop?

Un alt mod de a afla preferintele cuplului este de a fi atent la detalii in timpul petrecerii. Observa ce melodii fac multimea sa danseze. Va arata cel putin ciudat daca pui o melodie disco funk peste un video de nunta unde toata lumea danseaza slow.

Fiecare nunta este diferita. Probabil deja ai observat acest aspect. Sunt nunti la care fiecare interviu e fenomenal si juramintele perfecte, si filmari nunti la care aceste momente nu impresioneaza cu nimic. Mirii sunt un factor determinant pentru atmosfera unei filmari nunti, dar si familiile acestora. Cand ai interviuri minunate cu care poti lucra, e usor sa stabilesti o directie pentru realizarea unei filmari de nunta. Poti amesteca parti din interviurile cavalerilor de onoare si cel al domnisoarelor de onoare. Poti introduce aceste momente in cursul povestii de dragoste a mirilor. Poate o scurta desciere a felului in care s-au cunoscut sau o experienta amuzanta pe care au avut-o. Cu aceste povesti te poti juca si le poti asambla in mod natural. Lasa vorbitorul sa te poarte prin momentele importante ale zilei si alege doar un sunet de fundal. Aceasta tehnica “bazata pe poveste” a devenit una din cele mai cautate cand vine vorba de realizarea unui video de nunta.

Daca nu ai speech-uri sau juraminte cu care sa lucrezi, atunci pregateste-ti abilitatile de editare, pentru ca totul devine mai dificil. Poti, totusi, spune o poveste fara cuvinte. Cauta muzica perfecta ce te va ajuta sa treci de la o scena la alta. Melodia potrivita poate face o secventa nemaipomenita. Cauta montaje ale filmelor faimoase. Sunt doar o succesiune de cadre editate pe muzica potrivita. In final faci un montaj al zilei, iar muzica stabileste atmosfera.

Nu orice melodie poate fi potrivita daca un video de nunta are multe dialoguri. Uneori ai nevoie de un instrumental cinematic pe fundal pentru a putea auzi discursurile invitatilor. Daca nu ai mult dialog, o melodie cu versuri poate fi cea mai potrivita optiune. Tu vei fi cel mai bun judecator atunci cand va veni vorba de ce suna mai bine. De cele mai multe ori, trailerul uni video de nunta va avea o melodie instrumentala si una vocala. Vei auzi o piesa clasica, usoara, pe timpul ceremoniei, si o alta melodie mai ritmata, cu versuri, pe timpul petrecerii. Nu ezita sa experimentezi. Daca nu esti sigur ca o melodie va fi potrivita, incearca sa o incadrezi in proiect. Unele site-uri iti permit sa descarci preview-uri gratuite ale unor cantece. Poti vedea daca melodia se potriveste pentru un video de nunta. Daca e potrivita, ramane doar sa cumperi licenta si sa inlocuiesti preview-ul cu piesa.

Dupa ce gasesti cantecul potrivit, trebuie sa afli daca ai dreptul sa-l folosesti sau nu. Astfel poti evita unele probleme ce tin de drepturile de autor. Cand mirii distribuie online un video de nunta, nu-si doresc sa fie atentionati pentru incalcarea drepturilor de autor. Asa ca ai 2 optiuni: angajeaza un muzician sau cumpara piese cu licenta. Daca ai buget pentru un muzician, sau ai un prieten talentat cu care poti face schimb de servicii, este minunat. Daca nu, sunt nenumarate surse de muzica online. Sunt multe site-uri care nu doar ca au o imensa colectie de cantece, dar iti si permit sa folosesti mai multe melodii cu aceeasi licenta. Platesti o data si poti folosi o piesa de mai multe ori.

Daca doriti sa vedeti diverse exemple de video de nunta puteti accesa portofoliul nostru sau ne puteti contacta direct prin intermediul formularului de contact .