Filmari nunti. Ce stil iti doresti?

filmari nunti

Exista multiple moduri in care un videograf poate filma si edita filmari nunti. In urmatoarele randuri vom descrie cele mai cunoscute tehnici si stiluri de filmari nunti. Personal, CarpFilms imbina stilul jurnalistic cu cel cinematic. Majoritatea mireselor doresc intreaga ceremonie si receptie filmata, iar noi folosim mai multe camere cat si sisteme de stabilizare pentru a reda o calitate de film de cinema. De asemenea, folosim sunetul de la ceremonie pentru a crea un trailer cinematic. Citeste mai jos si decide ce stil ti se potriveste.

Cunoscut si ca “documentar” sau “reportaj”, acest stil reda evenimentele exact cum s-au intamplat . Videoul de nunta este editat liniar, deci rezultatul final va fi in ordine cronologica, de la pregatirile de dimineata pana la petrecerea de seara. Unele filme de nunta jurnalistice cuprind si interviuri ale mirilor sau invitatilor, comentand evenimentele din timpul zilei sau felicitand mirii. Ocazional, sunetul de la aceste interviuri se foloseste pe tot parcursul filmului de nunta pentru a spune povestea zilei, desi aceasta tehnica este mai populara in cadrul stilului cinematic. In afara de aceste interviuri, videografii ce filmeaza in stil jurnalistic stau de obicei in umbra si nu interactioneaza cu mirii sau invitatii.

Stilul cinematic este captat si editat mai mult ca un film de cinema, accentuand emotia si drama zilei. Se bazeaza mai mult pe montaj, muzica si efecte speciale, precum slow-motion. Camera poate fi mai mult in miscare, uneori se folosesc sisteme de stabilizare precum Glidecam-ul, iar culorile si contrastul pot fi modificate la editare pentru a reda atmosfera unui film de cinema. Videografii ce filmeaza in stil cinematic interactioneaza semnificativ de mult cu mirii si invitatii pe parcursul zilei. Uneori regizeaza cadre alaturi de miri, precum fotograful. Ca si filmele in stil jurnalistic, cele cinematice dureaza intre 60 si 90 minute. Stilul jurnalistic se suprapune in unele aspecte cu cel cinematic si unii videografi vor folosi elemente din ambele stiluri in filmele lor. Poti discuta cu mai multe companii pentru a descoperi stilul lor individual si abordarea, dar in final nimic nu este mai revelator, pentru a alege ce-ti place mai mult, decat vizionarea filmelor facute de acestia. Iata alti cativa termeni cu care te-ai putea intalni:

Un stil ce devine din ce in ce mai popular, este o versiune supra editata a filmului tau de nunta ce dureaza intre 15 si 50 minute. Stilul de filmare poate fi jurnalistic sau cinematic, insa fiind atat de scurt de regula tinde mai mult spre cinematic, nefiind suficient timp pt a include ceremonia completa. Unii videografi ce ofera filme de nunta de tip scurt metraj pot oferi si separat, pe dvd, ceremonia intreaga.

Antiteza scurt metrajului, acesta este stilul vechi al filmelor de nunta, genul de filmare pe care ar face-o un prieten (dar cu o camera mai performanta, daca angajezi un profesionist). Filmat de la inceput pana la sfarsit si cu editare minima (uneori chiar fara editare), filmul traditional dureaza pana la 2-3 ore. Aceste filme au inceput sa piarda din popularitate si foarte putini videografi mai ofera acest serviciu astazi. Daca iti doresti o abordare mai moderna insa nu vrei sa fie ratat nici un moment, poti opta pentru oricare din stilurile de mai sus, cerand la final videografului filmarea intreaga, needitata. Unii ti-o vor da, altii nu, dar asteapta-te sa platesti extra pentru ea pentru ca productia e consumatoare de timp.

Daca doriti sa vedeti diverse exemple de filmari nunti puteti accesa portofoliul nostru sau ne puteti contacta direct prin intermediul formularului de contact.