Filmari: 7 sfaturi pentru a realiza filmari de nunta

filmari

Realizarea unei filmari de nunta poate fi extrem de stresanta. Va oferim, in continuare, cateva sfaturi pentru a va ajuta sa suprindeti cele mai frumoase si interesante cadre pentru filmari de nunta memorabile.

Diferenta dintre un videograf mediocru si unul foarte bun nu sta doar in echipament si camere performante. Diferenta o faci tu. Acestea sunt cateva sfaturi de luat in considerare pentru a deveni un videograf mai bun:

Inainte de data nuntii e nevoie sa te intalnesti cu tinerii logoditi. Afla ce anume isi doresc mirii de la filmari de nunta. Vor sa se asigure ca pui accentul pe anumite momente? Vor avea loc surprize sau coregrafii speciale de care e nevoie sa stii? Fiind capabil sa suprinzi aceste filmari iti va face munca sa iasa in evidenta. Contacteaza sala de evenimente si afla daca au anumite reguli ce trebuie respectate. De exemplu, multe biserici restrictioneaza accesul videografilor in anumite zone, asa ca e important sa stii daca ai nevoie de obiective cu zoom mai mare. Unele sali de nunta cer o dovada a asigurarii inainte de a-ti permite sa realizezi filmari in incinta lor. Este responsabilitatea ta sa ai totul pregatit inainte de ziua in cauza.

Stai de vorba cu comerciantii, mai ales cei cu care vei lucra in ziua nuntii. Recomandarile te vor ajuta sa-ti largesti portofoliul de clienti. Pentru inceput, fa cunostinta cu cei ce organizeaza nunta. Cere o copie a programului si contactele celorlalti comercianti. Apoi poti vorbi cu DJ-ul sau trupa despre structura programului lor. Iti vor permite sa te conectezi la placa lor de sunet pentru a avea sunet de rezerva? Vor aduce ei un kit de lumini pentru receptie? Asigura-te ca fotograful este dispus sa colaboreze cu tine. Puteti filma umar la umar si puteti face rotatii pentru prim-planuri?

Facand cunostinta cu toata lumea va ajuta ca lucrurile sa mearga lin.

Dimineata unei zile de nunta este destul de tipica. Mirele petrece timpul cu ai sai cavaleri de onoare in timp ce mireasa si domnisoarele de onoare se coafeaza si stau la machiaj. Dupa aceea, tu te vei misca incontinuu, pana la finalul nuntii. Deci e de preferat sa iti lasi gentile grele intr-un colt pentru a-ti menaja spatele si umerii. Pastreaza asupra ta doar ce e strict necesar. Avand toate obiectivele asupra ta nu iti va fi de folos. O camera si doua obiective iti vor fi de ajuns pentru a te misca liber.

Ai grija sa ai la tine destule carduri de memorie si baterii extra pentru filmari. Nimic nu e mai neplacut decat sa le spui mirilor sa astepte cu aruncarea buchetului, pentru ca ti-a murit bateria. Daca e necesar, gaseste o priza si cand ai ocazia, pune la incarcat toate bateriile folosite deja.

Momentele nu pot fi reluate in timpul nuntii. Daca nu surprinzi momentele pe masura ce ele au loc inseamna ca nu ti-ai facut datoria. Este de preferat sa ai mai multe surse audio care sa inregistreze. Camera ta inregistreaza sunet de calitate? Daca nu, fii pregatit cu surse externe pentru inregistrari audio. Evita sa pui microfoane miresei, incearca sa montezi o lavaliera mirelui sau celui ce oficiaza ceremonia.

Daca exista un DJ, este posibil sa te poti conecta la placa lui de sunet. De aceea este in beneficiul tau sa fi vorbit dinainte cu DJ-ul. Tine minte ca fiecare DJ e diferit si este posibil sa nu aiba sunet de calitate. De aceea e bine sa te bazezi pe el doar pentru audio de rezerva.

Probabil vei simti nevoia sa experimentezi in ziua nuntii, dar nu uita sa surprinzi toate cadrele traditionale pentru filmari. Experimentele sunt un mod foarte bun de a iti gasi stilul personal, dar nu uita ca mirii doresc sa isi vada ceremonia, primul dans si momentul taierii tortului. Asigura-te ca ai surprins toate cadrele dorite inainte de a face tranzitia catre cadre experimentale.

Stabilizarea este necesara la filmari. Tinand pur si simplu in mana camera nu va livra rezultatul dorit. Indiferent ca folosesti un trepied, monopied, glidecam, slide sau echipament pentru umar, asigura-te ca poti schimba usor camera intre ele. Folosind aceeasi placa de eliberare rapida pentru toate echipamentele, te va ajuta sa faci tranzitia din mers. Trepiedul este minunat in timpul ceremoniei, dar poate deveni obstacol in alte momente. Daca vei fi intr-o camera mica de hotel cu intregul alai, membri ai familiei, hairstilisti si artisti de makeup, nu vei avea prea mult spatiu. Fiind pregatit sa faci tranzitia rapida de la trepide la monopied sau glidecam te va ajuta sa poti filma continuu.

Cadrele de legatura vor fi cel mai bun prieten dar si cel mai aprig dusman la editare. Daca nu ai destule, munca ta va fi mult mai grea. E usor sa-ti amintesti sa filmezi exteriorul salii, dar nu uita de sosirea oaspetilor. Cand mirele si mireasa vor viziona aceste filmari, vor dori sa isi vada prietenii si familia sosind la eveniment. Recomandam sa ai o camera suplimentara care sa surprinda cadre din multime in timpul evenimentului. Aceste secvente iti vor fi de mare folos atunci cand vei monta filmul de nunta.

Nuntile de seara pot fi un cosmar pentru videografii de nunta. Si afara si inauntru poate fi intuneric. Dupa ce este servita cina, in sala de regula se diminueaza lumina pentru ca petrecerea sa poata incepe. Chiar daca ai vorbit cu DJ-ul in privinta setup-ului de lumini, tot vei avea nevoie de lumina suplimentara sau de obiective cu viteza mare pentru anumite cadre.In cazul in care camera ta nu este foarte performanta in lumina difuza, tine minte faptul ca invitatii nu vor fi foarte confortabili cu o lumina atintita spre ei toata noaptea.

Cand folosesti luminile, fa-o intr-o maniera cumpatata, nu strica buna dispozitie lasand luminile aprinse pe toata durata nuntii.

Puteti urmari filmari de nunta realizate de noi sau ne puteti contacta prin intermediul formularului de contact.