Videograf nunta: 6 sfaturi de marketing

videograf nunta

Industria nuntilor este incredibil de competitiva. Mai jos gasiti cate sfaturi de marketing care va vor ajuta ca si videograf nunta sa treziti interesul cuplurilor si sa va extindeti portofoliul de nunta.

Afacerile legate de nunti sunt unele dintre cele mai stabile piete la momentul actual. Mereu vor exista oameni care se vor casatori. Deci cuplurile proaspat logodite vor cauta mereu o sala, o cofetarie, un fotograf, un DJ si un videograf nunta. Asta inseamna ca este o industrie foarte competitiva. Ofertele variaza foarte mult, din aceasta cauza va trebuii sa iesiti in evidenta cu ceva nou.

Sa stabilim un lucru de la inceput: cu siguranta nu veti filma toate nuntile pentru care veti fi contactati. Asta e un lucru bun. Ar trebui sa va concentrati pe anumite tipuri de nunti pe care vreti sa le filmati. Vreti doar nunti locale sau sunteti dispusi sa calatoriti? Filmati doar ceremonia si receptia sau intreaga zi? Odata ce ati decis ce vreti sa faceti, va puteti concentra pentru a va gasi publicul tinta.

Este obligatoriu sa aveti un website. Chiar daca nu sunteti multumit de interfata acestuia, asigurati-va ca aveti un mic portofoliu online. Site-ul trebuie sa contina cele mai recente filmari de nunta de tip highlights, o biografie scurta si informatiile de contact. Puteti face site-ul mai interesant scriind articole despre fiecare film de nunta in parte. Puteti scrie despre ziua nuntii cu link-uri de trimitere catre alti comercianti ce au lucrat la eveniment. Cand mirii cauta videografi, ii vor cauta in acelasi oras in care au sala de nunta. Asigurati-va ca locatia voastra e vizibila pe site si puteti adauga si alte orase in care ati avut filmari de nunta.

Cand un cuplu va contacteaza, nu le raspundeti cu un email de lungimea unui roman. Realizati o brosura pe care sa le-o puteti trimite cu usurinta. Chiar daca este o brosura digitala de o singura pagina, trimite-ti un PDF placut si informativ. Includeti esalonarea tarifelor si optiunile de plata. Chiar daca preturile nu sunt inca fixate, da-ti macar un pret de pornire. In cazul in care oferiti mai multe tipuri de pachete, asigurati-va ca le explicati ce inseamna fiecare pachet in parte.

Nu va bazati pe contul personal de facebook, creati un cont business, separat. Va va ajuta la analiza si la stabilirea publicul tinta. De fiecare data cand urcati o filmare de nunta de tip highlights o puteti promova pe facebook. De asemenea, va puteti promova filmarile de nunta sa apara in diverse news feed-uri. Partea cea buna e ca puteti alege sa va promovati pagina, selectand tinerii logoditi ca public tinta.

Cunoscand si alti comercianti e foarte important pentru succesul vostru. Veti intalni comercianti cu care poate nu veti lucra cu placere si vor fi altii cu care veti dori sa lucrati de fiecare data. Unul din cele mai utile lucruri pe care le puteti face e sa cunoasteti alti comercianti si sa ii contactati, mai ales pe cei cu care ati mai lucrat. Puteti sa va faceti reclama reciproca. Unele cupluri va vor cere recomandari si astfel veti creea relatii de parteneriat productive. Veti lasa o impresie foarte buna daca veti avea la indemana o lista a celor mai buni organizatori, dj sau fotografi.

Nu va sfiiti sa cunoasteti si alt videograf nunta. O prietenie de acest tip poate duce la tot felul de oportunitati. Nu numai ca va puteti critica reciproc, dar va si puteti ajuta. Daca vreodata aveti nevoie de un videograf extra, sau, in cel mai rau caz, va imbolnaviti si nu mai puteti filma, e minunat sa aveti la cine apela. Deasemenea e util sa aveti pe cine recomanda in cazul in care sunteti ocupat.

De retinut: nu sunteti fotografi. O fotografie nu va va aduce beneficii iar articolele in reviste sunt scumpe. Revistele pot ajuta la recunoasterea numelui insa nu va pot prezenta munca. Filmarile de nunta de tip highlights va vor aduce clientii. Aceste lucruri sunt valabile si pentru website-urile care promoveaza diverse servicii de nunta. Va trebui sa platiti extra pentru a aparea in top-ul cautarilor inaintea altor videografi. Deci daca investiti bani intr-un site de nunti, asigurati-va ca primiti tot ce aveti nevoie pentru promovare.

Se tin foarte multe targuri de nunti in toate orasele mari, asa ca asigurati-va ca faceti cercetari aprofundate pentru a va hotari sa participati la un targ. Cel mai bun lucru legat de aceste evenimente este ca aveti ocazia sa cunosteti cuplurile fata in fata. Este sansa perfecta sa va aratati personalitatea si stilul propriu. Daca tu si cuplul nu va potriviti, insemana ca nu a fost sa fie. Aceste evenimente sunt foarte costisitoare: platiti taxa pentru un stand care va trebui sa iasa in evidenta si sa va prezinte munca intr-un mod atractiv. Veti avea nevoie de un tv/laptop/tableta pregatita sa poata reda filmari de nunta de tip highlights. Fiti pregatiti cu multe brosuri, carti de vizita si macar un roll-up. Trebuie sa fiti proactivi la aceste targuri.

Puteti vedea mai multe filmari de nunta accesand portofoliul nostru sau ne puteti contacta pentru a discuta despre evenimentul vostru.