Video nunta: Din culisele editarii cinematice

video nunta

In acest articol ne vom focusa pe partea de post-productie a unui video nunta si anume: editarea.

Dupa ce filmez ziua voastra speciala, de regula uploadez in aceeasi seara toata inregistrarea pe computerul personal. Acest lucru imi da oportunitatea sa ma apuc de treaba imediat a doua zi, in caz de este nevoie. Am tendinta sa editez incepand cu a doua zi pentru ca aspectele vizuale si auditive sunt inca proaspete in memorie.

Imediat ce video nunta este uploadat, sincronizez sunetul cu video nunta. Dupa acest pas, adun toate imaginile si le asez pe categorii, ca totul sa fie bine organizat. Acest pas este foarte util si ajuta enorm pe tot parcursul editarii pana la final.

Acum incepe distractia. Si spun distractie pentru ca e la fel ca si cum ai compune un puzzle. Dar, acest puzzle, al vostru video de nunta, poate fi compus in atat de multe feluri! Aceasta este frumusetea ce consta in crearea unui video de nunta. Ai libertatea de a alege ce cadre arata cel mai bine si cum toate sa se potriveasca pentru a spune povestea nuntii voastre. Obisnuiesc sa aleg, pentru inceput, sunetul din momentele cele mai importante ale zilei. Speechurile sau dialogurile intime dintre miri spuse din inima imi atrag mereu atentia si retin ce s-a spus. Acest lucru imi da posibilitatea de a merge direct pe filmare si de a alege cadrul respectiv. Dupa ce selectez sunetul, il aranjez in asa fel incat sa aiba un impact foarte mare impreuna cu imaginile filmate.

Alegerea muzicii si a fondului sonor este urmatorul pas. Nu pot folosi muzica cu drept de autor si de cele mai multe ori trebuie sa cumpar licenta pentru melodiile folosite. Deci prima data merg pe site-urile de profil pentru a alege fondul muzical. Daca am filmat mai multe interviuri si am audio bun pe filmare, de regula aleg ceva instrumental. Cuvintele rostite in ziua nuntii despre mire si mireasa sunt mult mai de pret decat versurile unei melodii. In timp ce aleg o melodie pentru filmul vostru, dau atentie atmosferei nuntii si lucrurilor spuse de catre invitatii mirilor si cum se pliaza muzica peste acestea. Alegerea muzicii poate fi un proces de durata, dar sunt situatii cand dupa ce am ascultat 2-3 melodii, ma pot decide imediat.

Pentru mine, pasul urmator reprezinta cea mai importanta si asteptata parte: alegerea cadrelor, crearea unui video de nunta! Folosesc multe cadre din timpul pregatirilor miresei si a mirelui, cadre de la sedinta video sau foto si cadre in miscare. Aceste cadre in miscare de regula sunt facute cu un slider sau glidecam. Ele vor da un stil cinematic intregului film. Ca in orice domeniu, mai putin inseamna mai mult. Nu-mi doresc ca fiecare cadru sa se miste de la dreapta la stanga si invers. Folosind aceste instrumente cat mai putin si doar in anumite momente cheie, va face cadrele sa iasa in evidenta.

Dupa ce aleg cadrele, le vizionez din nou si din nou..si din nou. Ma uit cu atentie la fiecare detaliu. Ma uit la ce se potriveste si ce nu. In acelasi timp ascult si partea audio. Este muzica prea tare? Trebuie reglat volumul sunetului? Dupa ce vizionez filmul de foarte multe ori, incep sa fac modificari, daca sunt necesare. Dupa ce decid ca am o varianta de care sunt multumit in pasul urmator incep sa fac corectiile de culoare si la final partea de colorare a cadrelor, ce ofera pentru o filmare de de nunta valoarea maxima. Dupa ce am facut toate aceste lucruri, uploadez filmare de nunta si-l distribui pe diferite platforme sociale nu inainte de a primit confirmarea mirilor.

Sper ca acest articol va va ajuta sa intelegeti pasii pe care ii urmez in productia pentru un video nunta. Daca va doriti sa vedeti o mostra din munca noastra, accesati portofoliul sau vizitati site-ul nostru.